Положення

філософського фестивалю
«Філософія щастя»

1. Концепція фестивалю

1.1. Кожен потенційний учасник (група учасників) фестивалю може зібрати команду для участі у грі «Філософський ринг» та підготувати у рамках конкурсу «Візитка» самопрезентації відповідно до теми «Філософія щастя», що сприятиме розвитку філософської думки школярів та студентів і свідчитиме про рівень їх філософської ерудиції та креативність.

1.2. Результати команд-учасників будуть оцінюватися професійним журі та нагороджуватися цінними призами та грамотами.

2. Загальні положення

2.1. Фестиваль проводиться факультетом соціології та управління Запорізького національного університету.

2.2. Місія фестивалю – залучити молодь до філософського осмислення життя, сприяти формуванню у неї нестандартного інноваційного мислення, спрямованого на вирішення нагальних соціальних проблем.

2.3. Завдання фестивалю:

• спрямування школярів і студентів на вивчення багатства філософської думки;
  • стимулювання участі молоді в культурних інтеграційних процесах як усередині України, так і на рівні європейської спільноти;
  • сприяння розвитку творчих навичок та якостей у молоді;
  • популяризація філософського мислення у суспільстві.

2.4. Підготовка і проведення заходу покладаються на організаційний комітет, який розташований за адресою: 69063, м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 55а, к. 309.

2.5. Завдання оргкомітету:

• організаційне забезпечення проведення фестивалю;
  • реєстрація учасників;
  • попередній розгляд заявок та матеріалів для подальшого опрацювання   і передачі матеріалів журі;
  • підготовка підсумкових документів;
  • преміювання переможців;
  • популяризація  фестивалю.

3. Участь у фестивалі

3.1. Учасником фестивалю може бути школяр або студент у складі команди. Учасники утворюють команди і реєструють їх. До складу команди може входити 4-6 чоловік. Кожна з команд вибирає капітана, власну назву і девіз.

3.2. Для участі у фестивалі у термін до 10 листопада 2017 року необхідно обов’язково пройти попередню реєстрацію за відповідним посиланням «РЕЄСТРАЦІЯ«. Додаткові інструкції шукайте на сайті.

3.3. Направити матеріал (фото, відео, аудіо чи інша творча форма) для конкурсу «Візитка» до 13 листопада 2017 року на адресу: festival@fsu.org.ua. У випадку, якщо обсяг матеріалу складатиме більше 15Мб, учасники можуть викласти його за цим ПОСИЛАННЯМ.

Будь-який учасник, глядач, студент, вчитель або викладач може до 13 листопада 2017 року надіслати своє питання для гри «Філософський ринг» у письмовій або іншій творчій формі (фото, відео, аудіо та ін.) на адресу question@fsu.org.ua.

3.5. Кращі питання будуть відібрані організаторами фестивалю для проведення Філософського рингу. Критерії оцінки питань:

• сутність філософської проблеми, закладеної у запитанні;
  • точність, виразність та дохідливість;
  • форма (аудіо, відео, фото чи письмова);
  • рівень складності;
  • креативність і гумористичність.

4. Етапи фестивалю

4.1. Фестиваль складається з трьох етапів:

• 1 етап — Візитка. Команди на початку гри повинні представити свою назву, девіз і склад у формі фото, відео або творчої самопрезентації відповідно до теми фестивалю. Тривалість презентації не повинна перевищувати 5 хвилин.
  • 2 етап – Філософський ринг складається з відкритих питань, на які команди повинні дати відповіді, спираючись на філософські знання і власну світоглядну позицію.
  • 3 етап – Нагородження переможців і номінантів.

5. Порядок проведення Філософського рингу

5.1. Питання для Філософського рингу заздалегідь відбираються журі на конкурсній основі із запропонованих глядачами, учнями та студентами.

5.2. Загальна кількість питань, відповіді на які мають дати учасники за 1 ринг, не повинна перевищувати 5.

5.3. Відібрані питання складаються у запечатані пронумеровані конверти. Вибір номера конверта здійснюється ведучим за допомогою генератора випадкових чисел під час проведення Філософського рингу.

5.4. Після оголошення питання за сигналом починається відлік часу для обговорення питання. Час обговорення кожного питання становить 3 хвилини. За 10 секунд до закінчення хвилини обговорення лунає звуковий сигнал. По закінченню трьох хвилин команда повинна припинити обговорення, капітан піднімає руку і називає того, хто буде відповідати.

5.5. Час відповіді становить 2 хвилини для кожної команд.

6. Критерії оцінки команд

6.1.  Журі оцінює участь команд у  двох етапах:

• «Візитка»
  • «Філософський ринг».

6.2. Шкала оцінювання від 1 до 12 балів.

6.3. Критерії оцінки першого етапу «Візитка»:

• виразність;
  • доступність;
  • нестандартність і креативність.

6.4. Критерії оцінки відповідей команд на другому етапі «Філософський ринг»:

• глибина філософської думки;
  • філософська ерудиція;
  • лаконічність і аргументованість відповіді;
  • нестандартність думки та її гумористична складова.

6.5. При підрахунку балів вони складаються накопичувальним підсумком за всі етапи.

7. Нагородження переможця

7.1. За підсумками конкурсу команди-переможці, які посіли перше, друге та третє місця, отримують цінні призи і будуть нагороджені у фіналі фестивалю.

7.2. Автори кращих питань будуть нагороджені цінними призами в номінаціях «Найбільш несподіване питання року», «Найглибше питання року» і «Найбільш смішне питання року».

7.3. Окремо будуть нагороджені переможці в номінаціях, заснованих партнерами фестивалю за погодженням з оргкомітетом.

8. Партнери фестивалю

8.1. Фестиваль відбувається за підтримки:

• ГО «Український центр соціального проектування» (Запоріжжя, Україна);
  • ГО «Запорізький вектор» (Запоріжжя, Україна);
  • ГО «Союз соціальних технологів України» (Запоріжжя, Україна);
  • ТОВ «КСК-Альянс» (Запоріжжя, Україна).